Гратися і не боятися

#UNISEF

#unisef_spilno

#Асоціація_працівників_дошкільної_освіти

#дошкілля

#дошкільна_освіта.

Заклад дошкільної освіти № 36 вкотре долучився до реалізації Тижня підтримки ментального здоров’я “Гратися і не боятися” в рамках проєкту “Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей в умовах кризи в Україні”, який реалізує ВГО “Асоціація працівників дошкільної освіти” за підтримки Міністерства освіти і науки України, Українського інституту розвитку освіти. Основне завдання реалізації Тижня підтримки ментального здоров’я – створити навколо дітей сприятливе, підтримувальне та безпечне середовище.

І як, зазвичай. діти і педагоги із задоволенням сприйняли запропоновані ігри, вправи, розваги. Гарний настрій панував у вихованців щодня. Педагоги відповідально та натхненно реалізовували тематичні дні, адже розуміють, що діти в подібних заходах навчаються таких важливих навичок як співпраця, емпатія, спілкування, емоційна регуляція, стійкість; розвивають емоційний інтелект та соціальні навички, підвищують самооцінку та впевненість у своїх силах.

Не обійшлося і без навчання педагогів під час тренінгу “”Психологічні інструменти та практики супроводу і підтримки дітей дошкільного віку в травматичні періоди”.